MOVE Zrt. logo

Székhely:8500 Pápa, Kürt u. 1.
Telefon: +36 89/324-502
E-mail: info@movezrt.hu

Cégtörténet

       A Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesülete 1991-ben megalapította a MOVE-ALFA Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Kft.-t, pápai székhellyel. Az Alapítók célja az volt, hogy Pápán és vonzáskörzetében a valamilyen fogyatékkal élő vagy megváltozott munkaképességű munkavállalók számára olyan munkahelyeket teremtsenek, ahol a munkakörülmények és a munkaköri feladatok kialakítása során figyelembe veszik a munkavállalók munkaképesség-csökkenésének mértékét, és amely során a csökkent munkaképességű munkavállalók is munkatapasztalatot, gyakorlatot szerezhetnek.

           

       Foglalkoztatotti létszámunk a kezdeti 35 főről 1998-ra 139 fő megváltozott munkaképességű munkavállalóra fejlődött fel. Tevékenységünk folyamatosan bővült, kezdtük a bérszövéssel és bérvarrással (konfekcióiparral), majd kialakítottunk egy súlyos fogyatékkal élőket foglalkoztató csoportot, amely tagjainak eddig állapotuk miatt nem volt lehetőségük munkát vállalni, és ahol személyre szabott technikai megoldások és munkahelyi segítő személy biztosításával lehetőséget nyújtunk ún. közösségi munkavégzésre. 2000-ben pedig kialakítottunk egy újabb tevékenységi kört, a faipari tevékenységet.

 

       Cégünk 2007. június 30. napjától MOVE Rehabilitációs és Szolgáltató Kht. néven folytatta tovább a rehabilitációs foglalkoztatást, immár a Szociális és Munkaügyi Minisztériummal megkötött "Védett szervezeti szerződés" keretében.

 

       A "Védett szervezeti szerződés" kezdetben 215 fő, 2011. január 1-jétől pedig 1082 fő megváltozott munkaképességű munkavállaló foglalkoztatását biztosítja, közöttük 90 fő, 2009-től pedig 104 fő olyan személyét, aki nyílt munkaerőpiacon nem foglalkoztatható. A rehabilitációs foglalkoztatás jelenleg 11 megyében és a fővárosban 28 telephelyen folyik, a foglalkoztatottak összlétszáma meghaladja az 1100 főt, a munkavállalók 95 %-a megváltozott munkaképességű. Munkatársaink között vannak siket és nagyothalló, látási fogyatékos, értelmi fogyatékos, mozgáskorlátozott és belgyógyászati betegségben szenvedő emberek.

 

       Rehabilitációs foglalkoztatásunk során jelen vannak olyan minőségi kritériumok mint a rehabilitációs megbízott és rehabilitációs munkatársak foglalkoztatása, rehabilitációs bizottság működése, segítő szolgáltatások biztosítása, rehabilitációs szakmai program és személyes rehabilitációs tervek készítése. Társaságunknál a munkavállalók érdekképviseleti szerveként 11 fős üzemi tanács működik.

 

       2008. október 15. napjával létrejött a MOVE Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Zártkörűen Működő Részvénytársaság, amely mind a MOVE Kht.-nak, mind pedig a MOVE- ALFA Kft.-nek általános jogutódja.

 

       Jelenleg 5 fő tevékenységünk van: varrodai, faipari, szövödei tevékenység, villamos világítóeszköz gyártása, valamint közösségi munkavégzés. Ez utóbbi keretében egyszerű, mechanikai szerkezetek szét- és összeszerelése, csomagoló anyagok készítése, valamint könnyű tárgyak csomagolása folyik.

 

       Célunk minél több egészségkárosodott és fogyatékossággal élő személy számára az egészségi és fizikai állapotuknak megfelelő munkalehetőséget biztosítani. Figyelembe véve munkavállalóink munkatapasztalatát, terhelhetőségét, igyekszünk számukra olyan munkakört kiválasztani, amelyben versenyképes piaci termék előállításával személyes sikereket tudnak elérni. Próbálunk minél több személynek a nyílt munkaerőpiacon történő munkavállaláshoz szükséges felkészítést és munkatapasztalat-szerzést biztosítani, ezzel is hozzájárulva személyes rehabilitációjukhoz. Legfőbb feladatunknak tartjuk a megváltozott munkaképességű emberek foglalkozási rehabilitációját, szocializációját, az esélyegyenlőség biztosítását és elősegítését.

 

       Rehabilitációs foglalkoztatás terén végzett munkánkat kiegészíti az ország területén négy támogató szolgálatot működtető Move Béta Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft., amely fogyatékkal élő személyek számára biztosított különböző szolgáltatásokkal (személyi segítés és szállítás) járul hozzá munkánk eredményességéhez.